La Intercol·legial, amb Ucraïna

 

Els col·legis professionals obren líníes de suport per l’actual situació i per al poble d’Ucraïna


 

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB)

"Ukrainian Population Assistance"

Projecte d’assistència legal per a la població ucraïnesa desplaçada. LES ACCIONS QUE ES PORTARAN A TERME MITJANÇANT AQUEST PROJECTE SÓN:

1r Assistència lletrada i assessorament gratuït a les persones desplaçades d'Ucraïna a la ciutat de Barcelona o a qualsevol de les delegacions de l'ICAB.
2n Col·laboració i seguiment en la derivació als serveis socials d'organismes públics i ONG de la població ucraïnesa desplaçada.
3r Realització i difusió d'una guia bàsica d'urgència d'assistència de desplaçats.
4t Difusió Jurídica entre el col·lectiu ucraïnès, ONG i organismes dedicats a l'assistència de la població desplaçada d'Ucraïna, donant a conèixer les normes internacionals de protecció internacional, de dret humanitari i Justícia Penal Internacional, perquè les víctimes puguin reclamar els seus drets.
5è Seguiment de les accions derivades de l'Assistència al Projecte UKRAINIAN POPULATION ASSISTANCE i de l'efectivitat de les accions plantejades, tant de protecció internacional, com d'assistència lletrada i els elements de justícia internacional.

https://www.icab.cat/ca/actualitat/noticies/noticia/Projecte-de-lAdvocacia-de-Barcelona-Ukrainian-Population-Assistance/


Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB)

Comunicat de la Junta de Govern de l’ICAB

La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona lamenta i condemna enèrgicament la decisió de Rússia d’iniciar una escalada bèl·lica a l’est d’Europa. Considerem que els atacs envers Ucraïna i la seva població són contraris al dret internacional, lesionen directament els Drets Humans i atempten contra la sobirania d’un Estat del nostre continent.

Fruit d’aquesta preocupant situació, que interromp dècades de pau en territori europeu, la Junta de Govern de l’ICAB insta el conjunt d’institucions i organitzacions internacionals a defensar les llibertats civils i maldar per la fi immediata del conflicte armat a través de la mediació entre nacions.

El model de democràcies liberals que ha portat Occident a gaudir del major grau de benestar, progrés social i drets civils de la història està avui amenaçat; la seva pervivència és en joc a Ucraïna i a d’altres països. Per aquest motiu, reclamem el respecte al dret internacional per part de Rússia i de tots els països, tot exhortant que es garanteixi la seguretat i la pau a Europa i al món, retornant a la via del diàleg i la diplomàcia.

https://www.icab.cat/ca/actualitat/noticies/noticia/Comunicat-de-la-Junta-de-Govern-de-lICAB-00003/


Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB)

Campanya de recollida d'aliments

Recollida d'aliments del 2 al 18 de març de 2022: l'ICAB, amb Ucraïna
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) impulsa una campanya solidària de recollida d'aliments per a la població ucraïnesa arran de la invasió de Rússia a Ucraïna. Del 2 al 18 de març de 2022, es poden portar a la seu col·legial aliments no peribles com arròs i llegums (secs, cuits i en conserva), llet, sucs de fruita, pasta, conserves (de peix, carn, verdures) oli, melmelada, sucre, cacau en pols i cafè soluble.

Es disposa d’un sol punt de recollida situat a Mallorca, 283 (entrada pel Palauet, cantonada Roger de Llúria) dins l’horari habitual (de dilluns a dijous de 9 a 18h i els divendres de 9 a 14h).

https://www.icab.cat/ca/actualitat/noticies/noticia/Recollida-daliments-del-2-al-18-de-marc-de-2022-lICAB-amb-Ucraina/


Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida

Campanya solidària per ajudar a la població d’Ucraïna amb recollida d’aliments i donacions econòmiques.

Del 9 al 25 de març, dins de l’horari habitual (8.30h a 14.00h) pots portar a la seu col·legial aliments com arròs, llegums (secs o en conserva), llets (en pols, infantil), sucs de fruita, pasta, conserves (de tot tipus), oli, sucre, cacau, cafè, etc.

Paralel·lament, per si ho prefereixes, hem obert un compte corrent específic per a aquesta causa, a nom del Col·legi, en el qual pots fer una donació econòmica dintre del mateix termini, del 9 al 25 de març, data en la que procedirem a la seva anul·lació.

BANC SABADELL IBAN: ES74 0081 0200 2500 0392 8596
La coordinació, tant del lliurament dels aliments com de les donacions econòmiques que recollim, la farem a través de la Fundació del Convent de Santa Clara, amb Sor Lucia Caram al seu capdavant, amb qui ja tenim conveni de col·laboració.

https://cafblcomunicacio.cat/el-cafbl-amb-ucraina-recollida-daliments-del-9-al-25-de-marc/


Col·legi de Periodistes de Catalunya

Xerrada per ajudar periodistes a informar-ne.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya (APEC) organitzen la taula rodona “Què hem de saber els periodistes sobre la guerra entre Rússia i Ucraïna?" el pròxim dilluns 7 de març, a les 16.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Aprofundirem en els aspectes què hem de tenir en compte de la guerra i extraurem les principals conclusions de la mà de periodistes i experts en la matèria.

Hi participaran Gustau Alegret, periodista del canal internacional NTN24; Carme Colomina, presidenta de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya; Laia Forès, corresponsal a París del diari ARA i RAC1 i Lluís Caelles, enviat especial de TV3 a Kíev. La sessió serà moderada per Marc Vidal, periodista col·legiat i membre de l'APEC. La Unió Europea i l'OTAN han anunciat fortes sancions per al país de Putin qui ha alertat en activar la seva força nuclear. Però alhora augmenten les protestes de la ciutadania Rússia en contra dels seus governants.

https://www.periodistes.cat/actualitat/noticies/que-hem-de-saber-els-periodistes-sobre-la-guerra-entre-russia-i-ucraina


Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat)

Comunicat de condemna

La guerra ha tornat a Europa amb l’esclat del conflicte entre Rússia i Ucraïna. Des de l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) condemnem fermament les accions militars del govern rus i traslladem la nostra més sincera solidaritat a la població ucraïnesa i, especialment a les víctimes d’aquesta guerra i de les d’altres que estan actives arreu.

Qualsevol guerra és una mala notícia per a Europa i per al món!

Els enginyers i enginyeres treballem per al progrés de la societat amb solucions que milloren el seu benestar, i en cap cas aquestes solucions inclouen la guerra. Per això:
Instem els dirigents polítics europeus i tota la comunitat internacional a trobar una solució dialogada, ràpida, eficaç i -sobretot- que permeti a les persones viure en pau.
Manifestem el nostre acord amb totes les mesures que contribueixin de forma pacífica a aïllar i afeblir els responsables d’aquesta situació.
Reclamem a tots els professionals digitals que no prestin el seu talent per a un ús no ètic de la tecnologia.

https://www.telecos.cat/VerNoticias.aspx?Cod=1310


Il·lustre Col·legi d'Advocacia de Girona (ICAG)

Servei de lletrats i intèrprets voluntaris

ICAG estem preparant un servei de lletrats i intèrprets voluntaris per donar orientació jurídica als refugiats que arribin a Girona.
Espero que el tindrem operatiu en una setmana.


Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona

Recollida d'aliments

L'ICPB AMB UCRAÏNA – RECOLLIDA D’ALIMENTS

Des del Col·legi de Procuradors de Barcelona, fidels amb el nostre compromís amb les persones més necessitades, impulsem una campanya de recollida d'aliments que es canalitzarà a través de la seu col·legial per a donar suport als milers de refugiats ucraïnesos desplaçats.

Des d’avui i fins el 14 de març podeu portar a la seu del Col·legi (Victòria Kent, 4-B Local · 08902 L'Hospitalet de Llobregat) aliments no peribles com llaunes, llegums, pasta, llet i oli, que farem arribar a territori ucraïnès.

https://www.icpb.es/licpb-amb-ucraina-recollida-daliments/


Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona

Assessorament jurídic

Assessorament jurídic per a casos professionals afectats


Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

El Col·legi llança una campanya solidària amb Ucraïna. Els col·legiats podeu fer arribar les vostres donacions econòmiques o d'aliments. En aquesta notícia t'expliquem com fer-ho. La campanya acaba el 14 d'abril. ENGINYERS BCN ha expressat recentment el seu rebuig a la invasió russa d'Ucraïna.

Donació d'aliments
S'accepten: arròs i llegums (secs, cuits i en conserva), llet (llet en pols per a nadons), sucs, pasta, fruits secs, conserves (peix, carn, verdures), oli, sucre, cacau en pols i cafè soluble.

Podeu fer arribar els vostres aliments a la seu col·legial (c/ Consell de Cent, 365, Barcelona) en l'horari habitual.

Donació econòmica
Es pot fer de dues maneres:

Al web de de la Fundació del Convent de Santa Clara. Per quantificar la donació total que farem els col·legiats t'agrairem que facis el pagament com a empresa i que al camp Nom d'Empresa escriguis "ENGINYERS BCN".
A través d'una transferència bancària (ES43 2100 3093 0722 0031 6970) a la mateixa fundació. Per quantificar la donació total que farem els col·legiats t'agrairem que a Concepte escriguis ""ENGINYERS BCN"".
Recordeu que les donacions econòmiques desgraven el 80% fins els 150 euros. A partir d'aquesta xifra ho fan un 35%.

Per rebre el certificat fiscal heu de facilitar les dades marcades en asterisc. Si faciliteu un correu electrònic el rebreu abans. 

Assessorament jurídic per a casos professionals afectats


Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) 

Col·laboració amb la Campanya "Dona una SIM i ajuda els refugiats ucraïnesos" de Parlem Telecom i la Creu Roja

Parlem Telecom i la Creu Roja han unit forces per impulsar la iniciativa solidària “Dona una SIM”, amb la qual volen garantir que totes les persones refugiades ucraïneses que han sol·licitat protecció internacional a Catalunya puguin comunicar-se telefònicament amb les seves famílies i dur a terme les gestions telefòniques necessàries a tot l’Estat. En concret, s’ha posat en marxa una plataforma online (http://www.donaunasim.cat/) per recaptar fons que permetin finançar totes les targetes SIM que siguin necessàries pels milers de persones procedents d’Ucraïna que aspiren a instal·lar-se a Catalunya a través de l’acció humanitària del Programa d’Acollida de la Creu Roja.

Telecos.cat s'ha sumat com a entitat col·laboradora a la campanya, que serà oberta a tota la ciutadania fins l’11 d’abril. L’objectiu és lliurar almenys 1.000 SIM per respondre a les necessitats de les famílies refugiades. De fet, en aquesta iniciativa s’ha calculat que, amb una donació de 10 euros, es pot lliurar una targeta SIM per 3 mesos de durada a cada família ucraïnesa refugiada a Catalunya. 

Cobertura de necessitats bàsiques de comunicació
Les SIM que es lliuraran en aquesta campanya solidària permeten fer trucades nacionals i internacionals, navegar per Internet i emprar la missatgeria instantània (com per exemple, Whatsapp o Telegram) amb una capacitat de 5Gb al mes amb trucades il·limitades a Ucraïna. Estan precarregades i activades durant un període tres mesos i atorguen accés gratuït als telèfons 900 i 112, aquest últim respectiu a emergències.

La Creu Roja incideix en el fet que la desubicació i l’impacte psicològic que experimenten moltes de les persones refugiades que arriben a Catalunya —majoritàriament, dones amb infants petits— fan necessari un restabliment immediat de les comunicacions amb les seves famílies d’Ucraïna, així com un suport en les gestions burocràtiques en el seu nou país d’acollida. La iniciativa “Dona una SIM” busca ser, per tant, un suport a totes aquestes persones en les seves primeres setmanes a Catalunya i s’inspira en els Convenis de Ginebra, que reconeixen la importància del restabliment dels contactes familiars entre les persones separades per un conflicte armat, una catàstrofe natural o les migracions.

Actualment, segons dades de la Generalitat de Catalunya, més de 14.000 persones refugiades han arribat al territori català procedents d’Ucraïna, de les quals la Creu Roja n’atén més de 5.500 fent l’allotjament d’urgència en una trentena de municipis.

https://www.telecos.cat/VerNoticias.aspx?Cod=1324


Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) 

Participació en el projecte IT for Ukrainians

Com a entitat de referència per als professionals de l'Enginyeria de Telecomunicació i les Tecnologies Digitals a Catalunya, Telecos.cat s'ha sumat al projecte IT for Ukrainians, una plataforma on els refugiats ucraïnesos amb coneixements tecnològics i digitals podran deixar els seus currículums, que posteriorment seran remesos a empreses tecnològiques europees, per facilitar així el seu procés d'integració.

A més d'oferir contacte amb empreses que busquen professionals amb perfils similars als seus, també se'ls proporcionarà un acompanyament integral en:
Assessorament sobre titulacions.
Identificació de les capacitats de cada persona.
Mentoria, si cal, per a la plena integració professional durant aquest període de les seves vides.
Suport a la seva integració lingüística.
Aquesta iniciativa ha estat impulsada per CIONET i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, i compta amb el recolzament d'un llarg nombre d'empreses, institucions i entitats del sector tecnològic de casa nostra.

https://www.telecos.cat/VerNoticias.aspx?Cod=1320